Ph csoda - avagy lúgosan szép az élet !

Robert O. Young amerikai mikrobiológus kutató orvos 30 éves kutatási és vizsgálati eredményein alapul a pH csoda, és az Új Biológia. A csoda benned van, csak a testednek kell egy kis segítség, hogy visszarendezze a tökéletes egészséges fitt állapotot

Szeretném megrendelni a könyvet...

ph_csoda_konyv_borito.jpg

"Igazi áttörés!... Azt nyújtja, ami a leginkább számít, nem csak a fogyókúra, de egy egészségesebb test, egy újonnan megtalált energia, és egy erősebb immunrendszer szempontjából is." 

Harvey Diamond, A Testkontroll c. könyv szerzője


ÁTTEKINTÉS


"Mindennek az egyensúly a lényege. Az univerzum úgy működik, hogy ellentétpárokat tart egyensúlyban, és az Ön testét alkotó univerzum sem különbözik ettől. Amikor az egyensúly megbomlik, a betegség tünetei jelentkeznek: alacsony energiaszint, fáradtság, túlsúly, ködös gondolkodás, fájdalmak, komoly rendellenességek. 

Ez a könyv az egyensúly (egészség) helyreállításáról szól: energia, szellemi frissesség, a testi rendszerek zökkenőmentes működése, tiszta, csillogó szem, szép bőr, és egy karcsú, jó állapotban lévő test. A könyvben leírt programmal mindez heteken belül az Öné lesz. 

Mindössze annyit kell tennie, hogy körülnéz, és világosan látszik, hogy a legtöbb, modern életmódot élő ember súlyos egyensúlyhiányban szenved. Elhízottak. Fáradtak. Idő előtt öregszenek. Talán Ön is. Nagy az esélye annak, hogy szerettei közül legalább egyvalaki a három leggyakoribb gyilkos kór valamelyikében szenved: szívbeteg, rákos, vagy cukorbeteg. 

Amikor az előadásaimon megkérdezem a közönségtől, hogy kinek van olyan családtagja, aki ilyen betegségben szenved, a terem 70-80%-a felemeli a kezét. Valójában, közülünk a fele társaság szív- vagy cukorbetegségben fog meghalni. Egyharmadunk pedig rákban. 

Ha Ön a mai kultúránkban élő legtöbb emberhez hasonlóan gondolkozik, akkor most azt gondolja: "Jó, de meg kell halni valamiben." Elfelejtettük, hogy az a természetes, ha a halálunk - és az életünk - egészséges! Valójában, mindenkinek veleszületett joga van ahhoz, hogy egészségesen élhessen, egészen a halála napjáig. 

Ennek a programnak az a csodálatos ajándéka, hogy ezt az álmot valóra tudja váltani. És higgye el, ennek semmi köze az emberi génállományhoz, a kifinomult orvosi technológiákhoz, vagy a talán még erőteljesebb - és veszélyesebb - gyógyszeriparhoz. A jó hír az, hogy a válasz ezeknél sokkal, de sokkal egyszerűbb dolgokban rejlik. És elérhető, itt és most. Ma. 

ph_csoda_cikk_ugro_csalad_nagy.jpg

A kulcs nyilvánvaló, és megtalálható e három fő gyilkos kór esetében (rák, szívbetegség, cukorbetegség). Mindegyik közvetlen összefüggésben van a táplálkozással. Igazság szerint, ma Amerikában a tíz leggyakoribb halálozási okból nyolc szintén ezzel függ össze (nem beszélve arról, hogy a táplálkozás okozza azt is, hogy az amerikaiak 60%-a túlsúlyos). A megfelelő ételek fogyasztása, és a legjobb tápanyagok -kiegyensúlyozott - bevitele segít abban, hogy mindez elkerülhető legyen - azzal a nyomorúságos és silány életminőséggel együtt, amely olyan gyakran megelőzi a halált, néha évtizedekkel. Az egyszerű titok a megfelelő kombinációkban rejlik, és erről szól A pH Csoda." 

A SAV-BÁZIS EGYENSÚLY


"Abból a feltevésből indulunk ki, hogy az összes egyensúly közül, amit az emberi test igyekszik fenntartani, a legdöntőbb a sav-bázis (vagy sav-lúg) egyensúly. A test a végletekig képes elmenni abban az igyekezetében, hogy fenntartsa a megfelelő, enyhén lúgos természetű vért. 

Azonban nagyon könnyen és gyakran előfordul az, hogy a testi szövetek elsavasodnak. Ez az egyensúlyhiány káoszhoz vezet, és megnyitja az utat a betegségekhez. Minden betegség és rossz közérzet mögött a testnedvek és szövetek elsavasodása áll. Ugyanis a test kizárólag akkor válik sebezhetővé a kórokozók által, amikor elsavasodott - az egészségesen lúgos kémhatású egyensúlyban a kórokozók nem tudnak megtelepedni. Továbbá, a savak okozzák is a betegségeket. Röviden, a jó egészség feltétele, hogy a testünk sav-bázis egyensúlya megfelelő legyen. Ezt pedig csak a helyes táplálkozás révén lehet elérni (olyannal, mint amit ebben a könyvben lefektetünk)..." 

"A testünk összes szabályozó mechanizmusa (ideértve a légzést, a keringést, az emésztést és a hormontermelést) azon dolgozik, hogy kiegyensúlyozza ezt a finom, belső sav-bázis szintet. A test nem tudja sokáig tolerálni a túlzott savas eltolódásokat. Az egyensúlyhiány korai szakaszában a tünetek még nem olyan erősek, ilyenek lehetnek, mint kiütés, fejfájás, allergiák, megfázás és influenza, valamint pl. homloküreg-problémák. De ahogy a dolgok tovább súlyosbodnak, egyre komolyabbá válik a helyzet. A meggyengült szervek és egész belső rendszerek eredményeként pajzsmirigy-, mellékvese- és májproblémák, stb. léphetnek fel. Ha a szöveti pH túlságosan elmozdul a savas irányba, akkor az oxigénszint lezuhan, és a sejtanyagcsere leáll. Más szóval, a sejtek elpusztulnak. Ön pedig meghal. 

Tehát, a pH csökkenése nem megengedhető. Hogy ezt megakadályozza, amikor szembetalálja magát egy csomó beömlő savval, a vér lúgos ásványi anyagokat von ki a szövetekből, hogy ezt kompenzálni tudja. Van egy ásványcsalád, amelyiknek pont az a feladata, hogy semlegesítse, méregtelenítse az erős savakat, ilyen pl. a nátrium, a kálium, a kalcium és a magnézium. Amikor ezek az ásványi anyagok reakcióba lépnek a savakkal, sokkal kevesebb káros melléktermék keletkezik, amelyeket aztán a test ki tud üríteni. 

Nos, egy egészséges test szükséghelyzet esetére rendelkezik tartalékkal ezen ásványi anyagokból. De ha a táplálkozás során nem kerül elég belőlük a testünkbe, és kifogy a tartalék, akkor a test máshonnan szerzi be őket, vagyis kivonja a csontokból (kalcium) vagy az izmokból (magnézium) - ahol természetesen szükség van rájuk. Ez könnyedén hiányállapotokhoz vezet - és sok különböző, ehhez kapcsolódó tünethez." 

A CANDIDA ÉS TÁRSAI


"A savas hulladék a testben előkészíti a talajt rengeteg olyan mikroszkopikus nagyságú élőlény számára is, amelyek potenciálisan pusztító hatással lehetnek ránk, kezdve a sort a Candidával. 

A Candida egy latin elnevezés, egy élesztőgomba neve, amely az emberi testben él, de igazából egy gombafajta. Az élesztő-, penész- és egyéb gombák növényi egysejtű életformák, amelyek belakják a földet, a vizet és a levegőt egyaránt. Gyakorlatilag mindenhol ott vannak. A Candida például rendszerint az emésztőcsatornában található. Valójában meghalnánk nélküle. Ezzel együtt könnyen előfordul, hogy drasztikusan túlszaporodik, olyan tünetek széles sorát okozva ezzel, amelyek lehetnek bosszantóak, krónikusak, vagy végzetesek. Ez az a probléma, amit a nők úgy ismernek mint hüvelyi gombásodás, illetve szülők is megismerték talán, ha újszülött gyermeküknek volt valaha szájpenésze (ami nem más, mint a torokban szaporodó Candida)." 

"...Noha a hagyományos orvostudomány felismeri, hogy ezek, és még egy pár más egészségügyi probléma az élesztő- és egyéb gombák szaporodásából ered, az igazság az, hogy a tipikus amerikai táplálkozás az emberek elsöprő többségénél az élősködők kontrollálatlan szaporodását idézi elő a testükben - és ennek következményei katasztrofálisak lehetnek. 

Valójában, a túl sok Candida csak egyike a kis gonosztevőknek. Mikroorganizmusok pestisében élünk, mibe éppúgy beletartoznak a gombák, mint a baktériumok és a vírusok. De ami még ennél is rosszab, hogy nem csak a mikroorganizmusok áldozatai vagyunk, hanem anyagcseréjük mérgező végtermékeié, más néven "mikotoxinoké" és "exotoxinoké" ("miko" = gomba, "exo"= bakteriális, és "toxin" = méreg). 

A mikroorganizmusok akkor hozzák létre ezeket a savas méreganyagokat, amikor megemésztik (igazából megerjesztik) a glükózt, a fehérjéket, és a zsírokat - ugyanazokat a tápanyagokat, amiket a testünk energiatermelés céljából igyekszik használni. 

A Candida és más mikroorganizmusok a test gyengébb területein élősködnek, azt mérgezik és túl is terhelik. Egy savas környezetben valójában szabad utat kapnak ahhoz, hogy károsítsák a szöveteket és a testi működést. A testünkben található glükózból élnek, ezt használják energiatermelésre, a zsírunkat és a fehérjéinket pedig (még a genetikai anyagunkat, a nukleinsavakat is!) növekedésre és szaporodásra. Ezek az organizmusok szó szerint élve megesznek bennünket! Majd ezt követően a melléktermékeiket (savakat) bejuttatják a véráramba, valamint a sejtek belsejébe, tovább szennyezve így a rendszert." 

"Mindenkinek foglalkoznia kell a mikroorganizmusokkal, akkor is, ha (még) nem érzékeli önmagán a túlszaporodás külső jeleit. Ez azért van, mert a túlszaporodás két fázisban történik meg. Az első, kezdeti növekedési fázisban ezek a mikroformák kis kolóniákban szaporodnak, és bár többnyire láthatóak a vérben, valószínűleg nem észlelhetők még fizikai tünetekből. A második, akut vagy krónikus tüneti fázisban nyilvánvalóvá válnak a kellemetlen tünetek és komplikációk. Ekkor már elég erősen panaszkodik a test, figyelmeztető jelzéseket küld és segítségért kiált. A túlszaporodás második fázisa történhet viszonylag hirtelen, de eltarthat évekig is, amíg megtörténik. 

Még ebben a második, súlyosabb állapotban is mindössze annyi kell az állapot visszafordításához, hogy egy olyan belső környezetet kell létrehozni a testben, amelyik nem támogatja a mikroorganizmusokat. Ehhez csupán arra van szükség, hogy egyensúlyi állapotba hozzuk a vér és a szövetek pH-ját, étrend-kiegészítőkkel és egy olyan lúgosító diétával, mint amilyet a későbbi fejezetekben részletezünk. Természetesen, jobb lenne még az elején megfogni őket, mielőtt a helyzet elfajul, ezért van, hogy mindenkire jó hatással lehet ez a program. " 

A TÚLSÚLY VALÓDI OKA


"Az elsavasodott belső környezetnek köszönhetjük azokat a plusz kilókat, amelyeket magunkon hordozunk. Védekező manőverként a szervezet zsírsejteket termel, hogy így távolítsa el a savakat a létfontosságú szerveinktől, ezzel próbálva megvédeni őket. Bizonyos értelemben a zsírrétegeink mentik meg életünket! 

De pontosan ez az, ami miatt a testünk olyan nehezen szabadul meg tőlük. Ha úgy étkezünk, hogy a szervezetünk lúgosabb legyen, akkor a szervezetnek nem lesz többé szüksége arra, hogy megtartsa ezeket a zsírrétegeket. 

A testsúly-problémák adódhatnak abból is, hogy az élesztő- és más gombák akadályozzák a táplálék emésztését. A kialakuló tápanyaghiányok ténylegesen arra sarkallják a szervezetet, hogy plusz kilókat raktározzon, részben azért, mert mindig éhesek vagyunk. Még gyakoribb, hogy a mikotoxinokkal mérgezett vér a májba áramlik méregtelenítés céljából, és ez a plusz megterhelés akadályozza a májat abban, hogy lebontsa a zsírt és a cukrot. 

A felborult egyensúlyú szervezetben létrejött zűrzavar kimeríti a mellékveséket, és az így kialakuló alacsony energiaszint miatt hízunk. A másik várható probléma az anyagcsere sebességét meghatározó pajzsmirigy kimerülése. A cukoréhség, a túlzott étvágy, és az alacsony vércukorszint, mind a káros élesztő- és penészgombák szervezetünkben történő elszaporodásának következményei. 

Mindezek a tényezők együttesen megkönnyítik a zsír lerakódását, és megnehezítik a tőle való megszabadulást. Ennek tetejébe rossz emésztés és esetleg depresszió alakul ki, vagy rosszabbodik. Ez mindössze néhány módja annak, ahogy az egyensúlyzavar keltette káosz megnyilvánul." 

A MIKROORGANIZMUSOK FELADATA


"A szervezet elsavasodása és a mikroorganizmusok elszaporodása teljesen természetes és rendben lévő folyamat, az élet véget érésekor. A szervezet a halál után automatikusan savassá válik. Amint a test megszűnik lélegezni, az oxigénszint természetesen lecsökken, ezzel anaerob ("oxigénmentes") környezetet teremtve a mikroorganizmusok szaporodásához (az általuk kedvelt savasság mellett).

Szeretném megrendelni a könyvet...




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 1
Heti: 5
Havi: 4
Össz.: 50 619

Látogatottság növelés
Oldal: pH csoda
Ph csoda - avagy lúgosan szép az élet ! - © 2008 - 2024 - ph-csoda.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »