Az Új Biológia legegyszerűbben megfogalmazva azt állítja, hogy a legtöbb betegség mögött egy közös alapvető ok rejlik, ez pedig nem más, mint a test elsavasodása.
Ezzel ellentétben a hagyományos biológia, amely Louis Pasteur művein alapszik, arra az elképzelésre épült, hogy a betegségek többnyire olyan kórokozóktól erednek, amelyek kívülről támadják meg a szervezetet.
Dr. Robert Young, amerikai sejtbiológus kutató több évtizedes kutatást követően úgy találta, hogy amikor a test sav-bázis, vagy sav-lúg aránya egészségesegyensúlyban van, akkor a kórokozók képtelenek benne megtelepedni.
Gondoljon úgy a testére, mintha az egy akvárium lenne. Gondolja el, milyen fontos fenntartani a testében lévő belső folyadékok tisztaságát, hisz ebben "úszkálunk" nap mint nap. Testünk közel 70%-a víz!
Képzelje el, hogy ebben az akváriumban a halak az Ön sejtjei, illetve belső szervei, és abban a folyadékban fürdenek, amely a tápanyagokat szállítja, a salakanyagokat pedig eltávolítja.
Most képzelje el, hogy odatolatunk az akváriumhoz egy autóval, és a kipufogócsövet odaillesztjük annak a levegőpumpának a szűrőjéhez, amioxigénnel látja el a vizet a tartályban. A víz megtelik szénmonoxiddal, ezáltallecsökken a lúgos pH, keletkezik egy savas közeg, veszélyeztetve a "halak", az Ön sejtjei és szervei egészségét.
Ha már jól össze koszoltuk a vizet amiben él a hal, logikusnak tűnik, hogy meg fog betegedni.
Hogyan kezdjük meg a gyógyítását?
Cseréljük le a vizet, öntünk tiszta vizet az akváriumba, vagy pedig a halat vegyük ki, adjunk neki gyógyszereket, injekciót, esetleg sugárkezelést, és utána tegyük vissza a koszos vízbe amibl kivettük.
Ön szerint mi lenne a helyes megoldás? És az orvosa mit javasolna?
Mi történik, amikor túl sok ételt, vagy túl sok nem megfelelő fajta ételt (savtermelő ételeket, pl. tejterméket, cukrot és állati fehérjét) dobálunk a tartályba, és a halak nem tudják elfogyasztani, vagy megemészteni, és ez elkezd bomlani és rothadni? Az étel bomlásakor mérgező, savas hulladék- és vegyi anyagok keletkeznek, és ez a folyamat még több savas mellékterméket hoz létre, melyek megváltoztatják az optimális, enyhén lúgos kémhatást.
Alapjában véve ez csak egy apró példája annak, hogy mit művelhetünk a belső nedveinkkel nap mint nap. Szennyezzük a légszennyezéssel, dohányzással, gyógyszerekkel, a túl sok savasító étellel, a kevés testmozgással, és még számtalan olyan vétekkel, amifelborítja lúgos kémhatású belső nedveink finom egyensúlyát.
Néhányunknak olyan akváriuma (teste) van, amely már épp csak alkalmas arra, hogy fenntartsa az életet, mégis valahogy átküzdjük magunkat a mindennapokon, egyre komolyabb egyensúlyhiányokat teremtve, amíg végül elkerülhetetlenné válik az összeomlás, és legyengítenek bennünket a krónikus, zavaró és nyugtalanító tünetek.
Belső nedveink pH szintje testünk minden egyes sejtjére hatással van. A test nem tolerálja jól a túlzott savas eltolódásokat. Valójában, a teljes anyagcsere-folyamat a kiegyensúlyozott belső lúgos környezettől függ.
Egy krónikusan túl savas kémhatás szétmarja a szöveteket, apránként belerágva magát a közel 95.000 kilométernyi vénába, artériába, és kapillárisba, mint ahogy a sav a márványba. Ha észrevétlen marad, minden sejtszintű tevékenységet és funkciót akadályozni fog, a szívünk dobogásától kezdve az agy által kibocsátott idegi impulzusokig.
Összefoglalva, az elsavasodás az egész életre kihat, és mindenféle betegséghez vezethet!
Tovvábbi információkat a cég oldalán is talál.
katt a képre...